Márkaépítés borban

A szavazáshoz görgessen lejjebb!

Vannak úgynevezett szerethető brandek, olyan márkák, amelyek logóját szívesen viseljük a testünkön, telefonunkon vagy az autónkon. Hogyan válhat egy borászat ilyen márkává? Az egri Tóth Ferenc Pincészet szemet gyönyörködtető címkéivel, különleges, személyes hangulatú kóstolóival és persze remek boraival kiváló példa. A kategóriában olyan írásokat várunk, amelyek kiemelkedő márkaépítési ötleteket mutatnak be akár egy borászat, de akár egy egész borvidék, közösségi márka vagy ország kapcsán.

Balogh Csilla

A világban számtalan példát találunk a jó márkaépítésre. A Coca Cola – ha minden igaz – már a második legismertebb szó az oké mögött, de Puskás Ferenc neve is márkaként világít a nemzetközi futball egén. A bor világában sincsen ez másként.

Magyar Dorottya

Manapság az online marketing egyik legnagyobb guruja, Gary Vaynerchuk segít újraértelmezni a borok marketingjét. Ha ellátogatunk az Empathy Wines oldalra, akkor egy meglehetősen új mentalitással találkozunk.

Geri Ádám

Új borvidéki márkával, intenzív kommunikációval, országos jelenlétben gondolkodva próbálja borászok egy csoportja megmenteni a lassan elfogyó Bükki borvidéket. A problémák azonban mélyen gyökereznek.

Szavazz!

A Kategória Támogatója

Tóth Ferenc Pincészet – Ha a bor mesélni tudna…

A Tóth Ferenc Pincészet egy 30 hektáron gazdálkodó többgenerációs, családi birtok az Egri Borvidéken. A borászat névadója és felesége 1983-ban, immáron több mint 35 éve alapította a gazdaságot, melybe 2005-ben csatlakozott lánya, Tóth Katalin és veje, Szakál Zoltán. Ezáltal a következő évek során és azóta is számos olyan beruházás és fejlesztés valósult meg a pincészetben és a dűlőkben, mellyel ma már egy csúcstechnológiájú, országos elismertségű borászatról beszélhetünk.

Tóth Katalin irányításával, 2017-ben megvalósult egy jelentősebb arculatváltás és modernizálódás, mely után egyre több figyelmet kezdtek fordítani a márka- és közösségépítésre, a mindennapok részeként.

A borkészítésnél fő szempontjuk a régi egri ízvilág megőrzése mellett, a jelenlegi legmodernebb technológiák ötvözése a hagyományossal. A birtokra jellemző, hogy a szőlőtelepítéstől a borpalackozásig mindent saját maguk végeznek, így az egész folyamatot az irányításuk alatt tartják.

A több mint három évtizede tevékenykedő és több mint 60 szüretet átélő pincészet Eger legjobb dűlőiben rendelkezik saját területekkel, melyek megteremtik a magas minőségű borok készítésének lehetőségét.

Munkájukat és törekvéseiket olyan díjakkal ismerték el az elmúlt években, mint a 2017. év Egri Szőlőtermelője, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyarország Legszebb Középbirtoka 2018, Legeredményesebb pincészet 2018 vagy a Magyar Bor Nagydíj 2018.

A kategória díjai
  • A három kategória abszolút győztese egy all inclusive utat nyer Spanyolországba a főoldalon leírtak szerint.
  • A kategória győztesének cikke megjelenik a hungarianwines.eu weboldalon.
  • A kategória győztese egy-egy palackkal kap a Tóth Ferenc Pincészet zászlósboraiból: az Egri Leányka Superior 2016 és a Tornyos Egri Kékfrankos Superior 2013 borokból.
  • A kategória győztese részt vehet az augusztus 14–17-i study touron, amely tartalmazza a transzfert a helyszínek között, a szállást, az étkezéseket és a kóstolókat. A study tour kiemelt helyszíne az egri Tóth Ferenc Pincészet.
  • A kategória mindegyik döntőse (beleértve a győztest is) kap egy palackkal a Tóth Ferenc Pincészet csúcs vörös házasításából, a Várvédő 2013-ból.
  • A kategória mindegyik döntőse meghívást kap az augusztus 16-i díjátadó rendezvényre.
Zsűritagok
Izsák Norbert

Egy évtizeden át a HVG újságírójaként, majd a HVG Bor Plusz szaklap alapító-felelős szerkesztőjeként dolgozott, több boros magazin állandó szerzője volt. A Pince Művek Kft. ügyvezető-tulajdonosaként Magyarország meghatározó borászatait támogatta bormarketinges tanácsadóként. Karrierváltását követően az elmúlt években a PTF coachképzésének alapító igazgatójaként és a Nemzetközi Coach Szövetség angol, francia és magyar nyelvű vizsgáztatójaként dolgozik, ám nem fordított hátat a bor világának: folyamatosan új, innovatív módokon igyekszik összekötni a borkultúrát a személyes és céges fejlesztésekkel.

izsaknorbert.hu

Toronyi Zsuzsa

Tapasztalt és nagy tudású bormarketing szakember, boroktató és végzett borász. Az ő nevéhez fűződik a londoni Wines of Hungary UK bormarketing ügynökség, amely magyar borokat népszerűsít a brit piacon. Korábban Londonban egy vezető multinacionális vállalat marketing-kommunikációs csapatát vezette, előtte pedig Magyarországon borbeszerzőként tevékenykedett, illetve a hazai legnagyobb WSET iskola, a CEWI társtulajdonosa volt.

Tóth Katalin

A kategória támogatója, az egri Tóth Ferenc Pincészet tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Bankvezetői múlttal, 15 éve csatlakozott a családi borászathoz, sok éves vezetői tapasztalattal képez hidat a szakma és a gazdaság egyéb fontos területei között. Több tucat szürettel és sok száz borkóstolóval, borbemutatóval a háta mögött a szőlőfajták és borok gyakorlott ismerője. Okleveles borbírálóként borszakmai rendezvények és borversenyek gyakori résztvevője, az egri Borműhely és az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének alapító tagja.

tothferencpinceszet.hu

X