Sokszínű Magyarország

Egy szép bor kontextusba helyezve teljesedhet ki igazán, ezért különösen fontos a bor gasztronómiában betöltött szerepe. Olyan írásokat várunk, amelyben a bor mellett az étel is helyet kap, akár recept, akár bor és étel párosítás formájában, de örömmel látjuk a téma bármilyen más, újszerű feldolgozását. Az egyetlen megkötés itt is az, hogy a cikkben szereplő bor, szőlőfajta vagy borstílus magyar legyen.

Geri Ádám

A Decanter magazin által a 2017-es Év Nemzetközi Étteremnek választott Babel Budapest sikere nem csak az étteremről és a konyhájáról szól. Az erdélyi származású fiatal séf, Veres István mellett a sommelier, Blazsovszky Péter, és így a magyar borok is komoly elismerést kaptak…

Kollár Mariann

Madarat tolláról, papot boráról? – gondolhatnánk. Nagyszüleim mélyen vallásosak voltak, így kislánykoromban rendszeresen elvittek a vasárnapi misére. Mindig igyekeztem a kedvükben járni és a tanulságot levonni a prédikációkból, de gondolataim gyakran elkalandoztak…

Szabó Zoltán

A Pécsi Borozó kissé hektikus online jelenlétében is sarokkő Szabó Zoli barátunk időszakos jelenléte, aki ha éppen nem utazik száz alatti tőkeszámban fellelhető különleges fajták nyomában néha ír nekünk egy-egy izgalmas írást, amit aztán éveken át idéz a magyar borsajtó és blogoszféra…

A kategória támogatója

A tökéletes otthont valósíthatja meg

A Miele 1899-es alapítása óta olyan termékeket kínál ügyfeleinek, amelyek a hosszú élettartam, a teljesítmény, a kezelési kényelem, az energiahatékonyság, a design és a szerviz terén a legmagasabb színvonalat képviselik. A vállalat konyhai, textil- és padlóápolási háztartási készülékek mellett több, mint 90 éve ipari használatra is tervez mosogatógépeket, mosodai készülékeket, labortechnikai, fogorvosi- és orvosi eszközök előkészítésére használt berendezéseket.

Stratégiai jövőképünk, hogy a világ legmegbízhatóbb, legattraktívabb márkájává váljunk, és termékeink képviseljék azt a maximalizmust, designt és minőséget, amire minden háztartási és ipari készülék felhasználó vágyik. Cégünk elismerését méltóképp tükrözi a különböző design díjak elnyerése, melyeket többek között az innovatív márkaértékkel, a külső megjelenéssel és a minőséggel érdemeltük ki. Ezek teszik cégünket láthatóvá és megfoghatóvá, irányt mutatnak és magyarázatot adnak termékeinkhez. Számos design díj a bizonyíték arra, hogy a Miele milyen sikeresen ötvözi a tökéletes külső megjelenést és a minőségi tudást, megfelelve minden ügyfelünk elvárásának. 

A Miele háztartási és konyhai készülékeivel a tökéletes otthont valósíthatja meg. Legyen szó főzésről, hűtésről, mosásáról vagy mosogatásról, a Miele az elsőrendű megoldást nyújtja kiváló minőségben, a legfejlettebb technológiával és lélegzetelállító formavilágban. Az ágazat egyetlen gyártójaként 20 év élettartamra tervezzük készülékeinket, amelyek sok-sok éven át megkönnyítik vevőink életét és örömet okoznak nekik nap, mint nap. Nagy hangsúlyt fektetünk háztartási készülékeiknél a teljesítményre és a környezetbarát kialakításra is.

A Miele vásárló minőségorientált, igényes és stílusos, mindegy, hogy az időtlen eleganciát képviselő, ArtLine fogantyú nélküli sorozatot vagy textilápolási gépeinket választja. A Miele Bemutatóterem aktív konyhájában kulináris főzőesteken vehetnek részt az érdeklődők, ahol betekintést nyerhetnek a gasztronómia különleges és izgalmas világába.

A kategória díjai
  • A három kategória abszolút győztese egy all inclusive utat nyer Spanyolországba a főoldalon leírtak szerint.
  • A kategória győztesének cikke megjelenik a hungarianwines.eu weboldalon.
  • A kategória győztese hivatalos „elektronikus jelvényt” kap, amelyet feltehet a weboldalára.
  • A kategória győztesének nyereménye egy Complete C2 Jubilee PowerLine porszívó a Miele Kft. jóvoltából.
  • A kategória győztese részt vehet az augusztus 14–17-i study touron, amely tartalmazza a transzfert a helyszínek között, a szállást, az étkezéseket és a kóstolókat.
  • A kategória mindegyik döntőse egy két fős Miele Főzőiskola belépőt kap.
  • A kategória mindegyik döntőse részt vehet az augusztus 16-i díjátadón.
Zsűritagok
blank
Szabó Edit
blank
Jécsy Norbert
blank
Gyimesi Zsuzsa
blank
Kajári Zsófia

 

Borszakíró és kiváló interjúkészítő. A TV Paprika gasztronómiai csatorna alapító főszerkesztője és programigazgatója volt, évekig szerkesztette a Népszabadság TOP 100 bor kiadványt, ma pedig a Borsmenta főszerkesztője. Két népszerű interjú-szakácskönyvet is jegyez: a Nagy séfkönyvet élvonalbeli magyar szakácsokról, a Gyengébb? Nem! című kötetet pedig borásznőkről készítette. A Magyar Borszakírók Körének alapító tagja.

www.borsmenta.hu

A kategória támogatója, a Miele Kft. ügyvezető igazgatója, aki maga is képzett borértő kifinomult ízléssel és a borok iránti szenvedéllyel. Nem véletlen, hogy a Miele Főzőiskolában a csúcskategóriás háztartási gépeken remek borok mellé készülnek a fogások.

www.miele.hu

A hvg.hu Élet&Stilus rovatának gasztronómiai szerkesztője, illetve a HVG Gasztro&Utazás negyedéves print különkiadvány felős szerkesztője. A HVG Golden Blog blogversenyében a gasztrokategória állandó zsűrielnöke volt. Magyarország első (2000-ben és 2003-ban megjelent) étterem- és borkalauzának, a HVG a la Carte kiadványnak a szerkesztője volt, valamint 2012-ben a HVG Könyvkiadó 12 kötetes Ízek és Kultúrák sorozatának szakmai lektora volt.

www.hvg.hu

Magyarország legnépszerűbb magazinja, a Nők Lapja gasztromagazinja, a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, aki a kulinária részeként a borok terén is komoly ismeretekre tett szert. Korábban a deluxe.hu főszerkesztője volt, illetve a bormagazinként is aposztrofált Gusto munkatársa is volt.

https://noklapja.nlcafe.hu/konyha/

 

X